zondag 14 februari 2016

Over Liefde en zo



Op een dag als deze kan het niet anders dan dat ik mijmer over Liefde. Liefde…Love…het enige dat er toe doet in het leven. Zonder Liefde kan een baby'tje gewoonweg niet opgroeien…het sterft. Is het niet letterlijk dan toch vanbinnen. Dan ontstaan er beschadigde kinderen die weer beschadigde volwassenen worden.
Voor velen is Liefde iets geworden om, soms een leven lang, naar op zoek te gaan. Maar dat is volgens mij een groot misverstand, een misverstand dat ook nog eens gevoed wordt door commercie. Er is een bloeiende handel ontstaan rondom het thema Liefde. Niet alleen alles in de vorm van harten is te koop maar ook vele artikelen die je móet kopen voor je geluk, operaties die je gelukkig maken en cursussen die je het geluk op een presenteerblaadje komen brengen. Op allerlei manieren leggen we onze hunkering naar liefde in de handen van anderen, maken we een ander daar verantwoordelijk voor. “Als jij me geen liefde geeft dan ben ik niet gelukkig” enz. enz.

Maar Liefde werkt zo niet is mijn ervaring.  Liefde is een innerlijk gevoel. Het is niet iets dat je kunt zien of aanraken. Er gebeurt iets van binnen als je bijvoorbeeld naar een baby, je huisdier, een puppy of kitten kijkt. Als je naar een lief slapend kindje kijkt dan voel JIJ Liefde, je hart wordt als het ware warm, je smelt. Als je naar je grote liefde kijkt dan voel jij die Liefde. Het is niet per sé noodzakelijk dat het wederzijds is. Het is niet die ander die het voelt, die kan zo beschadigd zijn dat hij alleen maar boosheid of afkeer ervaart bij een liefdevolle aanblik.
Liefde, een energie binnen in, die je vrij kunt laten en waarmee je een ander kunt raken. Liefde die je kunt richten op enkelen of op de hele wereld. Eigenlijk is aan jou de keus. 

Always in Love!

©Marion

6 opmerkingen: